ترا (Terra ) تلفیق تکنولوژی و معماری در غرفه های معماری نمایشگاه اکسپو :
این سازه به صورت سایبانی وسیع به عرض ۱۳۰ متر و پوشیده از ۱۰۵۵ پنل خورشیدی ساخته شده است، که در نگاه اول شبیه به بشقاب پرنده هایی با طراحی زیبا که به تازگی بر روی سیاره زمین فرود آمده اند، به نظر می رسند. ترا امیدوار است بتواند الگویی برای طراحی پایدار باشد و برای آب و انرژی صفر خالص باشد. این طرح که توسط گروه معماری بریتانیایی به نام گریمشاو طراحی شده است و ترا نام گذاری شده که از کلمه لاتین زمین برگرفته شده است، صفحاتی هستند که روی یک سایبان ماسه ای قرار گرفته اند و می توانند سالانه چهار گیگاوات برق تولید کنند. این میزان انرژی برای شارژ بیش از ۹۰۰۰۰۰ تلفن همراه کافی است.
ترا که با قیمتی بالای ۲۷۲ میلیون دلار ساخته شده است، به اندازه نیاز انرژی تولید می کند. پنل ها، که می توانند به عنوان نخل های که از آینده آمده اند، دیده شود، که از ماسه های بیابانی که در سراسر نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ گرفته شده و مساحت آن ۴۳۸ هکتار (۱۰۸۲ هکتار) است.
غرفه های معماری نمایشگاه اکسپو عربستان سعودی :
پادشاهی عربستان سعودی می خواهد انگیزه بلندپروازانه خود و چشم اندازهای آینده را از طریق معماری در غرفه خود به نمایش بگذارد، که دارای نمای آشکاری از پنجره ای بزرگ است که به آینده باز می شود. این بنا در منطقه فرصت واقع شده است و مساحت آن ۱۳۰۰۰ متر مربع (معادل دو زمین فوتبال) است. این سازه بعد از غرفه امارات متحده عربی، دومین غرفه ی مساحت بالای نمایشکاه است.
این سازه توسط همکاران بوریس میکا طراحی شده و در بروشورهای افتتاحیه به بازدیدکنندگان نمایشگاهی نشان می دهد که این کشور درهای خود را به جهان خارج گشوده و پذیرای مشاغل و گردشگران بوده و همچنین تمایل دارد با همکاری سایر کشورها برای ایجاد آینده ای بهتر برای همه، بپردازد. این نمایشگاه ها که از جنبه آموزشی برخوردار هستند، بازدیدکنندگان را با سنت ها و میراث سعودی و همچنین خلاقیت فعلی و انگیزه پرشور برای بلندپروازی های آینده آشنا می کنند.
غرفه گروه ENOC :
سومین غرفه از غرفه های معماری نمایشگاه اکسپو به این گروه تعلق دارد و شریک انرژی یکپارچه و رسمی اکسپو ۲۰۲۰ دبی، از مخازن ذخیره نفت دایره ای شکل الهام گرفته است. این سازه با استفاده از ۷۰۰ تن فولاد و به منظور به حداقل رساندن ضایعات، تأثیرات زیست محیطی و ترویج پایداری ساخته شده است و دارای پنج ساختار منحصر به فرد بوده که شامل چهار “خانه” است که هر کدام نماینده موضوعی متفاوت هستند.
- کشف، توضیحی در مورد اینکه انرژی چیست.
- مهار، روایت آنچه انرژی را توانا می سازد.
- همکاری، توضیح دهید که انرژی برای وجود چیست.
- تصور، نشان دهید که انرژی در آینده چه چیزی را وعده می دهد.
ساختار این غرفه حامی پیامی است که پایداری را منتقل می کند و یک طرح کاربردی حالت مختلط برای سیستم های تهویه مطبوع در آن نصب شده که مصرف انرژی آن را ۲۰٫۱ درصد کمتر از کد ارزیابی ASHRAE با ۹۰٫۱ درصد کاهش انرژی ساختمان تجاری در امارات متحده عربی، می رساند. به گفته طراح ENOC، استفاده از ساختار فولادی امکان استفاده مجدد از مواد و بازگشت آن به حالت اولیه را در پایان نمایشگاه در سال ۲۰۲۲ فراهم می کند.
غرفه تحرک الیف نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ :
طراحی احساسی غرفه تحرک الیف توسط شرکای فوستر انجام شده و دارای نمای چشمگیری از مجموعه ای از باله های فولادی ضد زنگ بوده که در اطراف ساختمان پیچیده شده است. سقف این سازه به صورت طیف وسیعی از صفحات داغ فتوولتائیک و خورشیدی طراحی شده است. الیف یکی از سه ساختار امضا شده اکسپو می باشد که بر اساس زیرمجموعه های تحرک، پایداری و فرصت بنا نهاده شده است. درون ساختمان نوعی نمایشگاه است که مناطق مختلفی برای بازدید دارد و بازدیدکنندگان می توانند در آن “غول های تاریخی تحرک” را کشف کنند که فناوری مدرن آنها به هدایت جهان کمک کرده است.
نکته قابل توجه غرفه های معماری الیف در اکسپو پیست ۳۳۰ متری آن در فضای باز است که بازدیدکنندگان می توانند به طور مستقیم از دستگاه های جدید پیشرفته حرکتی دیدن کنند. هدف این غرفه این است که شکاف بین دنیای فیزیکی و دیجیتالی را از بین ببرد و نشان دهد که چگونه تحرک همچنان بر نحوه زندگی ، ارتباط و تبادل ایده افراد با فرهنگ های دیگر تأثیر می گذارد.
غرفه فرانسوی :
فرانسه سابقه طولانی در نمایشگاه های موفق جهانی دارد. به عنوان مثال، برج ایفل به عنوان ورودی نمایشگاه جهانی ۱۸۸۹ پاریس ساخته شد. در نمایشگاه ۲۰۲۰ دبی، فرانسه غرفه خود را “Lumière، Lumières” یعنی “نور ، روشنگری” که عبارتی است که توسط دولت فرانسه انتخاب شده و مفهوم آن استفاده از نور در همه اشکال می باشد، نامگذاری کرده است. در غرفه های معماری نمایشگاه اکسپو فرانسه از الهام، خلاقیت، دانش و وسایل ارتباطی با سایر فرهنگها استفاده شده است. این غرفه توسط که شرکتهای معماری آتلیر دو پرادو و کلونیجر و گرابلی طراحی و در منطقه موبیلیتی واقع شده، در سه طبقه مستطیل شکل و بر اساس سه ستون زیست اقلیمی ساخته شده است:
- کنترل دستاوردهای خورشیدی
- محدود کردن استفاده از سوخت های فسیلی
- نمای بیرونی عایق ضد آب
این غرفه وعده می دهد که بازدیدکنندگان آن هرگز خسته نخواهند شد. به همین دلیل از درب ورودی، افراد در هر سنی در صف نمایش های نوری قرار می گیرند و این صف تا داخل ساختمان ادامه خواهد داشت. علاوه بر این غرفه طوری طراحی شده است که معانی متنوع نور را منعکس می کند: به شکل حالتی از خروج و منبع بازتاب.
جهت ساختمان رو به شمال بوده و دارای یک منطقه بزرگ دارای سایبان است تا بازدیدکنندگان را در برابر نور خورشید و گرما محافظت کند. این غرفه با ۲۱ متر ارتفاع، هشتمین غرفه بزرگ نمایشگاه اکسپو می باشد و نما و سقف آن دارای ۲۵۰۰ متر مربع صفحه خورشیدی است. همچنین گردشگاه آن باغی با ۱۱۶۰ متر مربع مساحت است که ساختار معماری و زیبایی طبیعت و تعهد این نمایشگاه نسبت به انرژی پایدار را نشان می دهد. بازدیدکنندگان از پشت بام این سازه می توانند نمای وسیعی از محوطه نمایشگاه در جبل علی را مشاهده کنند.
سنگاپور شگفتی غرفه های معماری نمایشگاه اکسپو :
تصور کنید که وارد یک ساختمان بزرگ پوشیده از گیاه می شوید. غرفه سنگاپور در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ دبی چنین تجربه ای را برای شما فراهم می کند. غرفه انرژی صفر خالص توسط ووها طراحی و به نحوی ساخته شده که کوچ افراد به سازه های مسکونی سازگار با طبیعت را نشان می دهد و پیام آن مقاومت در برابر اثرات وحشتناک تغییرات آب و هوایی است. این غرفه همچنین شهرت سنگاپور را به عنوان “شهر در باغ” نشان می دهد و خود را در قالب فضایی سه بعدی نشان می دهد که در کنار درختان جنگلی همیشه سبز قرار گرفته، که در بالای آن باغ معلق باشکوه قرار دارد.
همانطور که بازدیدکنندگان به گشت و گذار در فضای غرفه مشغول هستند، از کنار باغچه مخروطی به طول نه متر عبور می کنند و نشانه ای دیگر از چشم انداز سبز سنگاپور را مشاهده می کنند. درون این غرفه، مجموعه ای نمایشگاه های میراث طبیعی سنگاپور، راه ماکت های شهری و گونه های بی شماری ارکیده به نمایش گذاشته شده است. هنگامی که بازدیدکنندگان بر روی مخروط های باغ حرکت می کنند، یک سکوی مسقف چند بعدی را می بینند که در زیر سایه بان خورشیدی قرار دارد و با مه غلیظ خنک می شود.
غرفه ژاپن در اکسپو :
این غرفه در بین غرفه های معماری نمایشگاه اکسپو شامل سازه ای نفس گیر است که نور را از نمای سه بعدی با تکنولوژی پیشرفته به اطراف ساطع می کند. غرفه ژاپن ترکیبی از الگوهای سنتی عربی و آسانوآ (اشکال سنتی اوریگامی ژاپنی که نمادی از احترام به دیگران از طریق بسته بندی هدیه هنر ژاپنی) است. این ساختمان واقع در منطقه فرصت بوده و توسط یوکو ناگایاما و اوبایاشی میدل است و با الهام از فرهنگ عربی طراحی شده است.
نمای چشمگیر این سازه از بسیاری جهات به پیچیدگی مشرابیه که عنصر معماری سنتی در هنر اسلامی،شباهت دارد. این سازه مشبک برای چندین قرن می تواند در برابر تابش شدید خاورمیانه محافظت شود. همچنین این غرفه دارای سیستم خنک کننده طبیعی بوده که از تکنیک های سنتی عربی و ژاپنی در ساخت آن استفاده شده است و دارای آب گسترده ای در جلوی غرفه است که محیط را خنک می کند و به نمای سه بعدی باز می گردد. در این غرفه یک رستوران با غذاهای ژاپنی و عربی خواهد بود.
غرفه ایران در بین غرفه های معماری نمایشگاه اکسپو :
این غرفه شامل مجموعه مشهور داستانهای عامیانه خاورمیانه که در عصر طلایی اسلامی گردآوری شده و همچنین یک قطعه ادبی در فرهنگ ایرانی بوده، که از هزار و یک شب الهام گرفته است. غرفه ایران، توسط شرکت معماری ایرانی شیفت پروسس پرکتیو (Shift Process Practice) طراحی شده و شامل چندین مکعب سه بعدی است در یک میدان قرار دارند به جای اینکه یک ساختمان یکپارچه باشد. هر کدام از این سازه ها به عنوان عاملی برای نشان دادن بخشی از تاریخ معاصر ایران استفاده می شود. هر مکعب شامل یک جعبه آبی است که با پرده ای از مهره های برنزی رنگ احاطه شده است و استعاره ای از تضاد بین آسمان و زمین دارد.
غرفه ایران به جای یک ساختار محکم، شبکه ای ریزوماتیک از ارتباطات است که روایت های متفاوتی از تاریخ معاصر ایران ارائه می دهد. با این حال، روایت از جهاتی مانند تاریخ پرآشوب این کشور، مبهم است. این ابهام به مسیر خاصی که بازدیدکنندگان تصمیم می گیرند از آن عبور کنند، دارد و هر مسیر نسخه خاصی از تاریخ معاصر ایران است. بازتاب روایت آشکار کشور، اثر هنرمند ایرانی عارف منتظری است که در یکی از مکعب ها مشاهده می شود.
در ساخت آثار او از آینه استفاده شده و آنها را از طریق فرم های مجسمه سازی بازتاب می دهد. این آثار در حال حاضر در گالری لیلا هلر در دبی در معرض دید عموم قرار دارد.
دیدگاه خود را بنویسید