علي اكبر رمضاني روز شنبه در نشست خبري اظهار كرد: برخي از افراد به صرف داشتن زمين و يا پول وارد عرصه ساخت و ساز شده اند در حالي كه دانش و تخصص لازم را ندارند.
وي با اشاره به اينكه هر فرد به ميزان سودي كه در صنعت ساخت و ساز مي برد بايد در برابر مشكلات پاسخگو باشد و مسئوليت ها را قبول كند گفت: بعضا افرادي وارد عرصه ساخت و ساز مي شوند، سود مي برند و ردپايي از خود برجاي نمي گذارند و در اين زمينه بايد ساز و كاري باشد كه جلوي ورود افراد كه صلاحيت ندارند به عرصه ساخت و ساز گرفته شود.
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان خراسان شمالي گفت: زمان بروز مشكل در صنعت ساختمان، انگشت شماتت و سرزنش به سمت مهندس است و بعضا امضاي تاييد مهندس در پاي برگه پايان كار، مبناي اين سرزنش ها مي شود اما بايد ديد كه در واقع ساز و كار و فرآيند اجراي ساختمان از ابتدا چگونه است؟
وي تصريح كرد: به طور مثال در مشكلات مسكن مهر، درست است كه امضاي مهندس در پاي برگه است اما مديرعامل شركت نبايد صلاحيت و دانش داشته باشد، نبايد قرارداد را به موقع تمديد كند؟رمضاني افزود: يك مشكل در جامعه اين است كه با يك نگاه مقصر شناسايي مي شود اما بايد توجه داشت كه مسكن مهر چطور رقم خورد و چه فرآيندي داشت؟
* مقررات خوب اجرايي نمي شود
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان خراسان شمالي با بيان اينكه متاسفانه در جامعه ما مقررات به خوبي اجرايي نمي شود گفت: وجود مقررات ملي ساختمان يكي از افتخارات است اما اين مقررات در جامعه ما هنوز به درستي اجرايي نمي شود.
وي خاطرنشان كرد: قبولي در آزمون مقررات ملي ساختمان يكي از الزامات براي ساخت ساختمان 2 طبقه در بخش خصوصي است اما چگونه است پيمانكاري كه ساخت بيمارستان و يا پروژه بزرگ ديگر را بر عهده مي گيرد الزامي براي شركت در آزمون مقررات ملي ساختمان و قبولي در آن ندارد؟
وي تصريح كرد: يك جراحي بزرگ در قوانين مربوط به ورود به عرصه ساخت و ساز نياز است.
رمضاني گفت: يك مشكل اساسي در عرصه ساخت و ساز اين است كه آموزش ها در دانشگاه ها نيز مناسب نيست و تعريف درستي از كارآموزي و اجراي درست آن نشده است.
وي گفت: خراسان شمالي از استان هاي لرزه خيز كشور است و به همين لحاظ استحكام و مقاوم سازي بناها بايد بيشتر مورد توجه باشد.
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان خراسان شمالي با بيان اينكه اكنون چهار هزار مهندس عضو اين سازمان هستند افزود: اين رقم، معادل نيم درصد از جمعيت استان است.
* تهيه بيش از يك ميليون مترمربع نقشه ساختماني
رمضاني در بخش ديگر سخنان خود با بيان اينكه سال گذشته، يك ميليون و 56 هزار مترمربع نقشه ساختماني در اين استان تهيه شده است گفت: اگر ميانگين زمان ساخت هر ساختمان 2 سال باشد، سالانه 500 هزار مترمربع ساختمان در استان توسط بخش خصوصي ساخته مي شود.
وي افزود: ساخت هر مترمربع ساختمان هشت ميليون ريال هزينه دارد و بر اين اساس سالانه چهار هزار ميليارد ريال سرمايه ملي براي ساخت ساز در استان هزينه مي شود.
وي با بيان اينكه سالانه بخش بسيار زيادي از سرمايه هاي ملي در صنعت ساخت و ساز صرف مي شود و يكي از رسالت هاي اين سازمان صيانت از سرمايه هاي ملي است گفت: در اين باره نياز است تا از توان و مهارت مهندسان براي حفظ اين سرمايه ها استفاده شود.
رمضاني گفت: بايد تلاش كنيم تا با ارتقاي كيفت ساخت و ساز، طول عمر ساختمان افزايش يابد زيرا اگر يك سال به عمر ساختمان اضافه شود سالانه چهار هزار ميليارد ريال سرمايه ملي حفاظت شده است.
به گفته رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان خراسان شمالي، مشاركت مردم و بخش خصوصي در خراسان شمالي براي مشاركت در ساخت و ساز بيش از ميانگين كشوري است.
* تب نماي روم در ساختمان هاي بجنورد
رمضاني در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به اينكه در سال هاي اخير استفاده از نماهاي روم در ساخت و سازهاي شهر بجنورد زياد شده است گفت: البته همان نماها هم به خوبي اجرا نمي شود.
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان خراسان شمالي افزود: نماي شهري يكي از حقوق شهروندي است و سازندگان بايد ضوابط مربوط به آن را رعايت كنند.

دیدگاه خود را بنویسید