شیشه های هوشمند
تکنولوژی مدرن تاثیر بسیاری بر روی گسترش و توسعه ی ساختمان سازی گذاشته است. با تولید این شیشه های هوشمند، تقاضا برای استفاده از آن ها به چند دلیل افزایش یافته است:
- برای دست یابی زندگی مدرن و همچنین راحتی بیشتر
- حفظ حریم شخصی و شخصی سازی محیط
- بهره وری انرژی و مدیریت مصرف انرژی می شود.
طبق گزارشات انجام شده، مشخص شده یک سوم از انرژی های درون یک ساختمان به وسیله ی پنجره ها از آن خارج می شود. به همین منظور محققان برای کاهش یافتن مصرف انرژی به دنبال راه کارهایی گشته اند و مطالعات بسیاری برای پیدا کردن روش هایی که باعث ذخیره انرژی شود انجام داده اند. همین امر باعث شد تا پنجره های جدیدی برای استفاده در ساختمان ها ، دیوار سالن های کنفرانس و اداره ها به کار برده شود. امروزه این تکنولوژی جدید، کاربردهای بسیاری دارد.
ویژگی شیشه های هوشمند
شیشه های هوشمند دارای ویژگی های منحصر به فرد و خاصی است. داشتن چنین ویژگی هایی باعث متمایز شدن این شیشه ها از سایر شیشه های دیگر شده است. در این قسمت به برخی از ویژگی های این شیشه ها می پردازیم :
- کنترل کردن اشعه های مضر و خطرناک و آنتی یووی بودن شیشه ها
- نفوذ پذیری نور های مرئی در حالت خاموش این شیشه ها (خاصیت مات شدن)
- قابلیت عایق صوتی بودن (آکوستیک بودن)
- ایجاد حریم شخصی برای اشخاص استفاده کننده
- امکان کاربری به عنوان صفحه نمایش (پرژکتور) در امور آموزشی و ...
- امکان استفاده از آن در اتاق کنفرانس ، پارتیشن اداری و اتاق جلسات ، اتاق خواب ها و ...
- امکان استفاده از این شیشه به عنوان تابلو وایت برد در اتاق جلسات و یا محیط های اداری
- قابلیت ایمنی بالا در برابر ضربه خوردن در حوادث و یکپارچه ماندن شیشه ها
- ارزان بودن تعمیرات و نگهداری شیشه ها
- امکان تغییر وضعیت فوری از ح
- کاربرد شیشه هوشمند
با توجه به ویژگی هایی که برای شیشه هوشمند ذکر شد، حتما می توانید حدس بزنید کاربرد این شیشه چقدر می تواند گسترده باشد. شیشه های هوشمند علاوه بر اینکه می توانند در مدیریت مصرف انرژی بسیار مفید باشند، در فراهم کردن شرایط زندگی مدرن و راحت نیز کمک کننده خواهند بود. با پیشرفت تکنولوژی استفاده از شیشه های هوشمند بسیار کاربردی است.تکنولوژی با شیشه هوشمندتولید این شیشه های هوشمند بر پایه ی چهار تکنولوژی می باشند که عبارت اند از:
- الکتروکروماتیک
- کریستال مایع
- ذره های معلق
- مواد ترموکرومیک
- تصور کنید در ساختمانی هستید که شیشه های آن متناسب با شدت تابیدن نور خورشید تیره و روشن می شود. فناوری این شیشه ها دارای قابلیتی است که می توانند هنگام گرمای تابستان، که نور خورشید به درون ساختمان وارد می شود و هوای داخل را گرم می کند و نیاز به سیستم خنک کننده ی فضا است، به طور هوشمند تاریک شوند و از ورود نور به داخل محیط و گرم کردن فضا جلوگیری کند. همچنین برعکس، در فصل های سرد سال مجددا به حالت اولیه باز می گردند و دوباره شفاف می شوند. چنین فناوری می تواند تاثیر چشم گیری بر روی مدیریت صحیح مصرف انرژی، برای کاهش مصرف سوخت و انرژی داشته باشد.
- الت شفاف به مات و یا برعکس
- قابلیت اجرا و کنترل میزان ماتی با کلید و کنترل
- شیشه هوشمند با خاصیت کریستال مایع
نوع دیگری از عملکرد این شیشه ها به این صورت است که با گذراندن جریان الکتریکی از فیلم کریستال مایع، باعث شفافی شیشه می شوند و با قطع جریان، کریستال ها در فضا به صورت تصادفی جهت گیری می کنند و لذا باعث انتشار نور و مات شدن شیشه می شوند.
با استفاده از این تکنولوژی کارهای متنوع زیادی می توان انجام داد. مثلا برای پنجره خانه، شیشه فروشگاه ها هنگام شب، حمام و سایر جاهایی که نیاز به خصوصی سازی دارند می توان استفاده نمود.
در تمام دنیا از این شیشه ها استفاده ی زیادی می شود. یکی از موارد استفاده ی آن، موزه ها می باشند. در مکان هایی که نور خورشید بیش از حد به اشیا می تابد و باعث آسیب رسیدن به آن ها می شود از این شیشه ها استفاده می کنند. - شیشه هوشمند با خاصیت الکتروکروماتیک
استفاده از این خاصیت در شیشه ها به این معناست که شما می توانید با زدن یک کلید، شیشه را از حالت شفاف خارج نمایید و با فشار مجدد، به حالت قبلی باز گردانید. الکتروکروماتیک ها نوعی از مواد هستند که با استفاده از جریان الکتریکی رنگ آن ها تغییر می نماید. یعنی جریان الکتریکی با ایجاد کردن یک واکنش شیمیایی باعث تغییر خصوصیات مواد شده و آن مواد سبب جذب یا انعکاس نور می شوند. همچنین میزان شدت کدری شیشه را می توان با کم و زیاد کردن جریان الکتریکی تنظیم کرد.
دیدگاه خود را بنویسید