بتن خودترمیم شونده:نوعی از مصالح نوین ساختمانی و ویژگی های آن

بتن خودترمیم شونده:نوعی از مصالح نوین ساختمانی و ویژگی های آن

تکنولوژی این نوع بتن به این صورت است که در آن بتن خود ترمیم شونده با باکتری تولید شده از سنگ آهک و لاکتیک کلسیوم ترکیب شده و در نهایت منجر به ساخت ماده‌ای جدید با خواص بهبود یافته می‌شود. بتن خود ترمیم شونده با نام‌های بتن بیولوژیکی، بیوبتن یا بتن خود ترمیم شونده زیستی نیز شناخته می‌شوند.

باکتری های بکار گرفته شده در بیوبتن به صورت یکسان روی آن توزیع می‌شوند و می توانند به طور غیر فعال تا 200 سال در جای خود باقی بمانند. این باکتری‌ها به هیچ عنوان بیماری‌زا نبوده و برای انسان و محیط اطرافش ضرری ندارند.

هنگامی که شکاف کوچکی در بتن ایجاد می‌شود باکتری‌های موجود در بتن در اثر هوا و رطوبت تحریک شده و سبب تسریع فرآیند ترمیم بتن توسط کربنات کلسیم می‌شوند. نتیجه این فرایند در واقع تولید سنگ آهک است که در مدت زمان سه هفته منجر به آب بندی و ترمیم ترک می‌گردد.

تفاوت بتن خود ترمیم شونده با بتن معمولی چیست؟

مهمترین تفاوت بتن معمولی با بیوبتن در واقع همان قابلیت خودترمیمی آن است. همچنین نتایج مقایسه بتن معمولی و این نوع بتن نشان می‌دهد که تکنولوژی بتن خود ترمیم شونده باعث افزایش مقاومت فشاری و مقاومت خمشی در این نوع بتن شده است. علاوه بر این تفاوت قیمت بتن خود ترمیم شونده با بتن معمولی نیز یکی دیگر از تفاوت‌های قابل توجه در این دو نوع محصول به حساب می‌آید.

بتن خود ترمیم شونده چه مزایایی دارد؟

  • طول عمر بتن را افزایش می‌دهد.
  • خواص مکانیکی بتن را بهبود می‌دهد (بهبود مقاومت فشاری و مقاومت خمشی).
  • پایداری و دوام سازه را افزایش داده و مانع تخریب می‌شود.
  • از آسیب رسیدن به سازه‌ی اصلی به دلیل ترک‌خوردگی در بتن جلوگیری می‌کند.
  • هزینه‌های تعمیر و نگهداری را کاهش می‌دهد.
  • وزن سازه را کاهش می‌دهد.
  • مانع از از زنگ‌زدگی فولاد و آرماتورهای داخل بتن می‌شود
  • معایب بتن خود ترمیم شونده کدام است؟
  • تا به اینجا شاید بتوان هزینه ساخت اولیه بالا را تنها عیب بتن خود ترمیم شونده دانست. با این حال اگر هزینه تعمیر و نگهداری پایین باشد و طول عمر سازه افزایش یابد، بدون شک استفاده از تکنولوژی بیوبتن صرفه‌ی اقتصادی خواهد داشت.
  • سخن آخر
    بتن خود ترمیم شونده یکی از جدیدترین مصالح در صنعت ساختمان می‌باشد. این محصول تحول بزرگی در این صنعت ایجاد نموده است. از آن جایی که بتن همواره به عنوان یکی از مصالح اصلی در ساخت سازه‌های عمرانی به حساب می‌آید، نقاط ضعف و معایب آن نیز می‌تواند منجر به خسارت‌های سنگین و گاهی جبران ناپذیر شود. در همین راستا تحقیقات زیاد در زمینه‌ی اصلاح معایب بتن انجام گرفته که منجر به ارائه‌ی محصولی جدید با عنوان بیوبتن شده است. در نتیجه می‌بینیم که امروزه فعالان صنعت ساختمان تمایل به استفاده از بیوبتن یا همان تکنولوژی بتن های خود ترمیم شونده دارند تا بتوانند از این طریق رایج‌ترین مشکل بتن معمولی که ترک خوردگی آن می‌باشد را حل نماید.

همچنین بخوانید...

20 اسفند 1399 مصالح ساختمانی مصالح ساختمانی

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...